dimecres, 14 de maig del 2014

Sanjosex - Festival

Quatre anys després de l’aclamat Al marge d'un camí, Sanjosex retorna finalment amb nou disc, aquesta vegada sota la producció de Quimi Portet. Es diu Festival. I és que les 14 cançons que conformen al disc formen una paleta rica i variada de ritmes musicals i estats d’ànim, un veritable festival pels sentits.
El nou disc de Sanjosex és un trencaclosques musical que condueix l’oient per camins imprevisibles, aprofundint en la diversitat rítmica que el grup sempre ha deixat intuir. Sanjosex recupera la seva faceta més desvergonyida (“Que bé!”, “Festival Tom i Jerry”) però també sap recollir-se en moments introspectius (“The catcher”, “Tastant la solitud”, “El factor X”). Els experiments (“Fem música”) conviuen amb balades marca de la casa (“El joc”) i amb temes de pop trepidant (“M’agraden els colors” o el primer senzill “No hi ha mirades”). Aquest ampli ventall pren cohesió gràcies a l’aposta general per l’electricitat i les guitarres, potser el gran canvi respecte el més acústic i assossegat disc anterior.
Resumint: Festival és un festival, sí. Hi ha de tot i molt. Però sobretot hi trobem un músic que no defalleix en la seva recerca creativa, acompanyat de manera solvent per una banda consolidada i eficaç. La formació actual de Sanjosex la integren Carles Sanjosé (veu i guitarra), Miquel Sospedra (baix), Pep Mula (bateria), Xarim Aresté (guitarres) i una nova incorporació, Eduard Font (teclat).
Sanjosex es va formar l’any 2000 a la Bisbal d’Empordà però van caldre cinc anys d’actuacions esporàdiques abans d’enregistrar un primer disc d’aromes dylanianes, Viva!, que va sorprendre crítica i públic l’any 2005. Dos anys després apareixia Temps i rellotge, on guanyen pes els sons orgànics, en un viatge que culminaria amb l’aclamat Al marge d'un camí (2010). Aquest disc va permetre la banda actuar al mític Festival del Desert a Mali i va obrir la porta a la col•laboració amb el guitarrista flamenc Chicuelo.  Tota aquesta herència es recull ara, corregida i augmentada, en aquest nou Festival que arriba farcit de bones idees i millors vibracions. Bankrobber












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...