dilluns, 28 de setembre del 2015

BAM: Divendres 18

Jambinai




Jambinai sorgeix el 2009 quan els membres del trio coreà es van plantejar de quina manera podien actualitzar la tradició musical del seu país i portar-la al segle XXI. Una banda de rock experimental que fa servir instruments tradicionals coreans com el piri (una mena d'oboè), l’haegum (similar al violí) i el geomungo (parent de la cítara). Convertits en quintet en directe, la seva mescla de postrock i músiques del món beu també del metal i la música electrònica. El 2012 van publicar el seu debut, Différance, i estan treballant en el que serà el seu segon àlbum

Da Bang




Tenen nom de cançó de Prince (abans es deien Bigger Bang) i el seu pop amb riffs de guitarra elèctrica i sintetitzador és funky com el de Minnesota. D'ells s'ha dit que són els Yeah Yeah Yeahs xinesos, i el quartet de Pequín comparteix amb els novaiorquesos la contundència del seu rock per a la pista de ball, l'energia dels directes i el lideratge de frontwomen amb caràcter, en el cas dels pequinesos la cantant Wang Jing, àlies Pupi. Ho podrem comprovar en viu per primera vegada: el concert del BAM serà el seu debut a l'Estat.

Mourn

Considerats un dels grups amb més projecció internacional de Catalunya i de l'Estat. La Jazz Rodríguez Bueno i la Carla Pérez Vas tenen 19 anys, van triar el nom de MOURN ('lament' en anglès) a l'atzar en un diccionari d'anglès mentre feien cançons al pati de l'institut influenciades pel rock alternatiu dels 90. Amb Leia Rodríguez (15 anys, baix, germana de la Jazz: les dues són filles de Ramón Rodríguez, The New Raemon) i Antonio Postius (19 anys, bateria) revisen el rock de guitarres sorolloses i dissonants de fa vint anys i criden lletres tenyides de teenage angst amb autenticitat, actitud i solvència sobre l'escenari. Després del seu celebrat debut homònim del 2014, aquest any han publicat el senzill Gertrudis (Sones, 2015).

Metz




El debut homònim dels de Toronto, publicat el 2012 pel segell Sub Pop, els va encimbellar a l'Olimp
dels «revivalistes» de la facció més agressiva i sorollosa del rock alternatiu dels 90, entre el grunge
i el hardcore. Només són tres, però en tenen prou i de sobres per generar un noise eixordador.
Immediats i urgents, els canadencs han repetit amb la discogràfica de Seattle en el seu segon
àlbum, II (2015). BAM

Per a més informació:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...