dimecres, 29 de febrer del 2012

MWC, entre protestes i col·lapses






























La Mobile World Congress Barcelona 2012, va obrir portes el passat dilluns 27 de febrer al recinte firal de Montjuïc. Aquesta és l'event de telefonia mòbil i tecnologia inalàmbrica més important del planeta, i s'ha previst l'arribada de entre 50 i 70 mil congressistes d'arreu del món, especialment de països asiàtics. Se suposa que el benefici que pot repercutir directament en la ciutat de Barcelona és d'uns 300 milions d'euros, sobretot repartits en el sector serveis (hotels, restaurants, transports, etc). 

La jornada inaugural ha sigut d'allò més entretinguda, al marge de les novetats que les companyies han presentat. Per començar els col·lapses, les cues i les aglomeracions han sigut una constant al llarg de tot el dia, ja fos a la mateixa entrada de la fira, on els congressistes i participants entraven i sortien sense parar, com també a les estacions de metro, busos i sobretot de taxis dels voltants.

Finalment, aprofitant la magnitud i la repercussió mediàtica del congrés, un grup d'indignats (molts dels quals del col·lectiu contra les retallades del transport públic) s'han manifestat pacíficament al davant de l'entrada principal. A poc a poc s'han anat ajuntant diferents grups fins aconseguir un volum considerable de 500 persones aproximadament. obligant a tallar el transit a la Plaça Espanya i als carrers adjacents.
A última hora s'han viscut escenes inversemblants, quan alguns congressistes involuntariament s'han vist engolits per la mateixa manifestació.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...