dilluns, 13 de febrer del 2012

Ombres de Plata









Marc Parrot es va quedar encisat de Segundo de Chomon (Terol, 1871 - París, 1929) quan Rafa Besoli, critic de cinema i director d'alguns dels seus clips (com ara "Ulleres per veure-hi malament"), li va descobrir.
Se'n va adonar que les seves pel·lícules, tot i ser en cinema mut, tenien musicalitat i una força i poètica visual incomparable. D'aquí va començar la reinterpretació amb lletres i músiques que li suggerien aquelles imatges, aquelles ombres de plata.
Així doncs, va recórrer filmoteques d'arreu per trobar els tresors de Chomon, i oferir-nos un viatge sorprenent, acompanyat per Joan Anton Mas, percussió, i de Dani Ferrer, teclats, trompa i veu.
Segundo de Chomon, va estudiar el cinematògraf a París, i a Barcelona va crear la seva pròpia productora "Macava i Carro". Va ser considerat un dels pioners (juntament amb Georges Méliès, el mestre indiscutible) del que podríem anomenar efectes especials.
Aquest es un viatge entre les visions oníriques del cineasta i la poesia del trobador, a través de la música i el cel·luloide.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...