dimarts, 15 d’octubre del 2013

Isaac Ulam & José Domingo







El Festival Connexions arrenca amb "Temple d'aigua i llum"


Text: Marina Tomàs
Foto: Víctor Parreño


Concert entre amics dissabte a la nit a a sala Apolo de Barcelona: Isaac Ulam i José Domingo inauguraven la segona edició del Festival Connexions, interpretant les cançons del seu darrer disc "Temple d'aigua i llum" (Bankrobber 2013). Aquest és el primer projecte en comú d'aquests dos músics contemporanis -però de trajectòries molt diferents-, etiquetat de "folk mediterrani" que adapta patrons tradicionals de la música mediterrània -com ara la cançó de treball, l'havanera o la jota-, a la música actual. I és sense prejudicis com calia viure aquest concert tan ple de contrastos: musicalment tan senzill com ric i divers. Tan pròxim i a la vegada tan allunyat dels cànons de la música actual. Tan natural... com arriscat! 

Isaac Ulam i José Domingo van cantar totes les cançons del disc començant per la primera i preciosa "Amor secret", fins a la última "Carrer de l'Esperança", una versió de "Passeig del Carme" de Pere Tàpias que l'Isaac havia sentit cantar moltes vegades al seu pare i els seus amics quan era petit, pensant-se que era seva, cantada amb molt sentiment. No hi van faltar temes propis de cadascú , ni reveladores imatges com la de l'Isaac assegut a terra a la penombra de l'escenari per escoltar el seu amic cantar un tema nou. Potser lo essencial és això: saber-se escoltar. Posar-se còmode, saber-se escoltar i deixar-se sorprendre! 

Els dos músics van estar acompanyats a l'escenari per Lluís Bestard (veus i percussions), Alberto Pérez (veus i percussions), Jesús Frigolé (veus, acordió i percussions), Jordi Parés (percussions i sorolls) i Púter (al contrabaix).


Per a més informació:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...