dijous, 27 de febrer del 2014

Soul Català a L'Hospitalet

The Pepper Pots i The Excitements inauguren el Curtcircuit'14


Text: Marina Tomàs
Foto: Víctor Parreño


El passat divendres 21 de febrer, a la sala La Salamandra de L'Hospitalet arrancava la segona edició del Curtcircuit, un cicle de concerts itinerants organitzat per l'ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), amb un doble objectiu: per una bada, donar visibilitat a l'escena musical catalana sense distinció de gènere i per l'altra, pal·liar la caiguda dels directes degut a la crisi i a la pujada de l'IVA. 

El festival, que acaba de rebre el premi Ciutat de Barcelona per potenciar la creació, investigació i producció cultural, proposa dos concerts a preu d'un i aparella artistes i grups locals ja consolidats amb altres emergents de l'escena catalana. 

The Excitements


The Pepper Pots





Sota el títol "Soul Train Party" The Pepper Pots i The Excitements, dues de les bandes més importants  de l'escena soul catalana van donar el tret de sortida presentant els seus nous treballs discogràfics.
 Els barcelonins The Excitments van oferir part del primer disc i tots els temes del seu segon i excel·lent treball Sometimes too much ain't enough (Penniman records, 2013) vuit dels quals son originals de la banda, demostrant una identitat i un só propi que paradoxalment sona genuïnament americà. Ja es pot dir que el seu soul clàssic està totalment consolidat i això és una de les millors notícies de la música negra catalana dels últims anys!
 La depurada mescla old school entre rythm'n blues i soul i, sobretot, la veu i la forta personalitat de la cantant Koko-Jane Davis -intel·ligent i sexy dalt de l'escenari-, fan d'aquesta banda una autèntica bomba de rellotgeria que et fa ballar sense parar! The Excitements reaviva l'essència pura del gènere i ho fa de la manera més orgànica possible perquè el soul no pot ser racional, és una vibració i és precisament això el que se sent quan s'interpreta o es balla: pura energia per tirar endavant!... De vegades massa no és suficient, revelador títol per el disc d'una banda de tan trepidant repertori i explosiu directe. Només hi va haver una petita treva per recuperar l'alè, un petit record per Ucraïna i Veneçuela abans de cantar I've bet and I've lost again, una preciosa i trista balada amb final feliç, que firma el guitarrista del grup Adrià Gual.

Després els gironins The Pepper Pots van defensar el gir cap el soul combatiu del seu darrer disc We must fight (Duble Back, 2103). De trajectòria molt més llarga -porten deu anys sobre els escenaris- i després de vàries gires internacionals per tot el món i col·laboracions amb importants artistes recents del soul, The Pepper Pots van aportar el seu ensucrat però reivindicatiu missatge universal amb molts canvis dins la banda; el més evident,  la transformació en duo vocal del trio de veus d'abans.


The Excitements: Koko-Jean Davis (veu), Albert Greenlight (guitarra), Adrià Gual (guitarra rítmica), Marcial García (bateria), Daniel Segura (baix), Nico Rodríguez Jauregui (saxó baríton), Marc Lloret (saxó alt).


The Pepper Pots: Adriana Prunell i Aya Sima (veus), Lluís Rodríguez (guitarra), Ireneu Grosset (Hammond, piano), Enric Fluvià (baix), Joan Vergés (bateria),  Tomy Muñoz (saxó tenor), Gerard xifra(saxó baríton), Roger Montsant (trompeta).

Per a més informació:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...