diumenge, 2 de març del 2014

Incompletament Puntí














El millor d'Adrià Puntí


Text: Maria Mateu
Foto: Víctor Parreño


El passat 28 de febrer les muses del Palau de la Música Catalana es van vestir de rock amb llums blaves i vermelles intermitents, sorgides del mateix inframón d’Hades. Acompanyant i sucumbint a l’inesgotable Adrià Puntí que durant prop de dues hores i mitja va fer vibrar a les dues mil persones que van omplir el Palau per gaudir d’una nit d’aquelles que costen d’oblidar.

El concert va tenir la mateixa estructura que el de l’Auditori de Girona, el passat octubre: acompanyant-se dels primers acords de “Miau” per obrir-se pas a l’escenari en la penombra. Un primer temps on va combinar piano i guitarra, tot sol a l’escenari, repassant temes tan coneguts com “Senyor Doctor” o el seu ja mític “Boig del telèfon”. I la magistral entrada de la Banda (The Fellaction on the Rocks - la gran soul - rock Band Bang Bang) i el Taller d’Orquestra de Girona amb “Mirall Capgirat”. Personalment, un dels millors moments de la nit juntament amb la revisió de “Jeu” i “Si”. Arranjaments molt acurats i un violins brillants. De ben segur que més d’un va sentir sobrevolar esvalotada La cavalcada de les Valquíries que presideix el majestuós conjunt escultòric de l’escenari del Palau.

L’espectacle Incompletament Puntí revisita grans temes de la carrera discogràfica d’Adrià Puntí en solitari, que ens alegra poder tornar a sentir en la seva versió més rockera, com “Coral·lí”, “De Muda en Muda” o “Cor Agre”. També recupera algun tema d’Umpah-pah com “El Jardí dels préstecs” o “Escac i Mat” i posa notes a moltes cançons que restaven mudes en el llibre d'homenatge al seu pare, pel qui sempre té unes paraules emotives. Temes nous com “Trans Mides”, “Prohibit”, “Cor Emigrat”, “Prova del nou”, “La clau de girar el taller” i “Tarda d’agost” o “Fiel” tocada per primer cop en directe al Palau de la Música.


Amb tot, però, la qüestió és; en el referèndum què decidirem “Si i Si” o entre “Tarda d’agost” i “Tarda de gos”?...

Aquí l'entrevista d'en Marc Grèbol per al Núvol amb més fotos de l'Adrià Puntí.

Per a més informació:
www.adriapunti.com
www.palaumusica.cat




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...