dimecres, 12 de març del 2014

ANíMIC i Wind Atlas al Curtcircuit'14







La nit més fosca


Text: Jordi Ortega
Foto: Víctor Parreño


El festival Curtcircuit ens va oferir la possibilitat de veure en directe a la Sala Apolo [2] de Barcelona una de les bandes que més està creixent dins de l’escena independent catalana en els darrers anys. 
Anímic, amb la seva personal proposta, presentaven el seu darrer treball Hannibal (BCore, 2013), que s'endinsa en els terrenys del dark post-rock i slowcore passant pel folk pop dels primers anys.

Primer, els barcelonins Wind Atlas, amb la tímida veu de la seva cantant Andrea Pérez al capdavant, van ser els encarregats d'obrir la vetllada musical quan encara faltava gent per omplir la sala. Les seves cadències lentes i el seu so tenebrós evocaven paisatges mentals on la tristesa té aquest punt entre meravellós i malenconiós però que d'alguna manera t'encomana la sensació d'entrar en un estat d'ingravidesa. Amb una posada en escena totalment hieràtica, la seva música profunda va crear aquell clima necessari per a les grans actuacions. El conjunt, format per Sergi Alejandre, Raúl Pérez, Iván Montero, El Caballero de la triste figura i l'Andrea, va dedicar la seva actuació al poeta madrileny Leopoldo Maria Panero a modus d'homenatge pòstum. 

Per la seva banda, Anímic va començar el concert de forma poderosa, ple d'energia i amb plena sintonia amb un públic que ja s'havia animat i que havia omplert el local.
Val a dir que el joc de llums espectacular que va acompanyar l'actuació dels Anímic, accentuava l'esperit atmosfèric de la música del grup i que les cançons, més orgàniques en viu, transmetien una contundència més propera al rock. 
Malgrat tot, el directe del conjunt liderat per Ferran Palau i Louise Sansom et fa pujar i baixar segons la peça que soni, a estones més electrónica, en altres més folk, però mai deixant de costat la foscor atmosfèrica i les inquietuds oníriques que els caracteritzen. Això sí, l'energia que desprenen i la connexió amb el públic està garantida en les seves actuacions.

El concert es va centrar quasi íntegrament en el nou disc i com ja és habitual en ells no hi va haver cap bis. Els Anímic són: Ferran i Louise, Núria Monés, Miquel "Zuma" i Juanjo Montanyés.

Per a més informació:
www.animic.info
www.facebook.com/windatlas
www.curtcircuit.com
www.sala-apolo.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...