dilluns, 17 de novembre del 2014

Big Eril






Partícules elementals


Text: Marina Tomàs
Foto: Víctor Parreño

Divendres passat, més d'una vintena de músics pujaven a l'escenari de sala Apolo amb un emocionant repte: fusionar dos imaginaris musicals, el de les cançons amb ancestres folk d' El Petit de Cal Eril, i el de l'abstracció i la música improvisada de la David Mengual Free Spirits Big Band. El punt de partida eren les lletres de Joan Pons -'el petit' en qüestió- que de cop i volta es va fer gran. Big Eril, vet aquí el títol de tan espectacular aventura! 

Sense renunciar a la pròpia identitat i en perfecte consonància amb les partitures d'El Petit de Cal Eril i el seu microcosmos oníric i màgic, el contrabaixista David Mengual i la Free Spirits Big Band va donar nova forma al repertori de peces de Vol i dol (Bankrobber, 2010) i La figura del buit (Bankrobber, 2013), dos dels discos d'aquest nen -ara gran-, que es va situar a segona fila, dret, darrera el seu faristol, com un músic més d'aquesta completíssima banda de jazz. 

Tots junts a la recerca del matís, del detall sonor, atents a la constant transformació d'un nou univers musical, ple de contrastos.  Vestits de negre portaven pintats, a la samarreta i als pantalons, elements plàstics propis d'un llenguatge abstracte, de colors fluorescents d'efectes lluminosos sorprenents, com el d'alguns minerals, estranys i difícils de trobar, però espectaculars a les fosques! 
En el bis de la nit, van interpretar La fi. Mengual va ser substituït en la direcció de la orquestra pel trompetista Iván González que en una espècie d'improvització estructurada va 'conduir' els músics, amb gestos i senyals fetes amb la mà, al millor estil de Butch Morris. Impressionant!

Per a més informació:
www.bankrobber.net
www.facebook.com/DavidMengualFreeSpiritsBigBand
www.festivalconnexions.com







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...