dimarts, 26 de novembre del 2013

Noms Propis - Albert Palomar









Text: Jordi Ortega
Foto: Víctor Parreño


El passat dijous 21 de novembre, dins el marc que ens ofereix el cicle Noms Propis, vàrem tenir l’oportunitat de poder assistir al concert del cantautor manresà Albert Palomar al teatre Plataforma I+D - Eòlia de Barcelona.

En aquesta ocasió, despullà les cançons per deixar-nos-les veure únicament arranjades per la guitarra i la veu de l'Albert i el piano de cua del seu acompanyant Lars Serra, que va anar guanyant presència a mesura que avançava el concert compartint el protagonisme d’unes execucions on  piano i guitarra es donaven la mà per fer-nos arribar amb tota la intensitat la natura de les composicions del cantautor. 

El marc escollit, el petit teatre de l’eixample, va aportar una òptima sonoritat per gaudir de tots el matisos de l’obra. Sense desmerèixer la labor de l’equip tècnic (Agustí Busom i Anna Espunya), tal com ens recordà el propi Albert en més d’una ocasió.

L’Albert, un bon comunicador més enllà de les histories que ens expliquen les seves lletres, interpel·là entre tema i tema al públic, ja fos per comentar algun aspecte que se’ns escapava als que no érem de Manresa o simplement, per interessar-se per la nostra confortabilitat. I val a dir que en aquest joc, també es posà l’audiència a la butxaca, tot i no ser, aquesta, gaire sorollosa.
Un altre dels encerts fou la posada en escena, ja que s’adeia amb la senzillesa del format i la volguda intimitat que ressaltava la proximitat entre músics i públic, fent-la anar més enllà de quelcom merament propiciat per l’espai físic.

El concert que durà una hora i vint minuts ens va permetre descobrir que l’Albert Palomar és un dels valors de la música feta a casa nostra. Amb un repertori ric en cançons que canten des de la seva Manresa natal, cap allò més universal, això sí, amb una veu pròpia i que convé tenir en compte alhora de destria el gra de la palla en la nova escena de músics i autors que ens narren històries properes cantades en català.


Per a més informació:
albertpalomar.com
Noms Propis
www.eolia.cat/plataforma





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...