divendres, 22 de novembre del 2013

Zea & Esperit!







El dúo elèctric


Text: Marina Tomàs
Foto: Víctor Parreño


Diumenge passat a La [2] de la Sala Apolo, Zea & Esperit! posaven punt i final a la segona edició del Festival Connexions amb un concert breu però intens: el post punk dels Països Baixos i l'underground català es donaven la mà dalt de l'escenari.
L'holandès Arnold de Boer -vocalista i guitarra de la banda de punk-rock The Ex- és, en la seva faceta en solitari, Zea.Mau Boada -vinculat a bandes com Les aus  i  Zeidun- en el seu projecte més personal, Esperit!. Dos homes-orquestra, multi-instumentistes, dos imprevisibles músics d'ànima voladora.

Mau Boada va explicar que després de passar-se tres dies experimentant i jugant en el Taller de Musics envoltat de fotos i d'imatges del món del jazz i del rock (com la del seu admirat Max Sunyer) només li calia agrair al Festival i a la vida en general la oportunitat que li estava brindant. I amb aquesta declaració de principis Zea & Esperit! van començar a interpretar  temes dels seus actuals i respectius treballs en solitari.  

D'Esperit! es van sentir noves peces curtes així com d'altres de l'àlbum Elèctric Mustela (Bankrobber 2012). Capaç de tocar amb una mà la bateria, amb l'altra la guitarra elèctrica i a la vegada controlar samplers i sintetitzadors, a Mau se li il·lumina el seu somriure de nen quan toca i és impossible no rendir-se al seu encant. 
Per altra banda Zea, amb guitarra, micròfons i caixes de ritme, va cantar cançons del seu disc The Begginer (Mackum Record 2011) com Bourgeois Blues, Song for elecricity o la hipnòtica Waitress. Cada vegada més a gust dalt de l'escenari, l'holandès va explicar l'anècdota de la nit anterior, on hi va haver una apagada de llum inesperada mentre tocaven Song for electricity al Teatre de Ca l'Eril de Guissona, on es va estrenar l'espectacle.

Ja en els bisos, també va explicar la feliç coincidència de descubrir un dia, entre assaig i assaig, a Mau Boada tocant Blessed be the name de Mississippi John Hurt (1928), una de les seves cançons preferides. Zea va insistir fins a convènce'l d'oferir-nos-la en directe.

Un punt final d'or per una nit molt elèctrica, difícil d'oblidar.

Per a més informació:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...