divendres, 4 de novembre del 2011

Dia Global d'Acció



Juntament amb altres ciutats del món, el passat dimecres es va celebrar a Barcelona una marxa pacifica sota el lema "Dia Global d'Acció", en defensa de la llibertat del poble tibetà. Una quarantena de persones es varen reunir davant de la Casa del Tibet, i despres d'unes breus paraules del director del centre (el monjo Thubten Wangchen) es va donar el tret de sortida per iniciar la marxa cap a la Plaça de Sant Jaume.





La marxa per la ciutat va ser pacifica, els més de 80 manifestants varen fer tot el recorregut recitant un mantra tibetà, amb espelmes a les mans i ensenyant diferents lemes contra la política repressora de la Xina i en defensa dels drets humans i la llibertat.




Quan la marxa va arribar a la Plaça Sant Jaume, Thubten Wangchen va agafar la paraula, per manifestar el seu rebuig a la indiferencia internacional cap al conflicte entre la Xina i el Tibet, i també va proclamar  que en qualitat de diputat al parlament europeu demanaria a la cimera del G20, reunit a Cannes, que es tinguessin en compte els abusos xinesos sobre el poble tibetà. Finalment es varen cantar algunes cançons tibetanes i també el seu himne nacional.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...