dijous, 26 de setembre del 2013

La Mercè - BAM 2013

Standstill


Boreals


SOHN

Peret


Oso Leone



Pau Vallvé


Anímic


Standstill


Acabades les festes de La Mercè, és moment de fer resum i de repassar les actuacions més destacades del BAM 2013.

Standstill, la banda de Barcelona formada per Enric Montefusco (veu i lletres), Riky Lavado, Riky Falnker i Piti Elvira, portaven Cénit a la plaça dels Àngels la nit de diumenge 22. Aquest impactant espectacle, basat en els temes del seu últim disc Dentro de la luz, està inspirat en els rituals eclesiàstics i incorpora efectes làser i panells lluminosos al show. Realment impressionant!
Al mateix escenari i  també la nit del diumenge hi va actuar el prolífic músic i compositor barceloní Pau Vallvé, que va presentar de bosc (2012). Acompanyat per la seva banda, va sorprendre amb una fabulosa versió del "True love will find you in the end" de Daniel Johnston, a demés de dedicar el tema "Vaga general" als docents que es mantenen en vaga a les illes Balears en defensa de la llengua. Chapeau!

Els mallorquins Oso Leone tornaven a Barcelona on ja havien presentat el seu darrer treball Mokragora (Foehn Records, 2013) feia uns mesos. Podeu llegir la crònica del concert a la Sala Apolo aquí. Com sempre genials.

En la mateixa línia electrònica i hipnòtica, van actuar, a la Plaça Joan Coromines, els Boreals, una jove banda de Barcelona que amb el seu primer LP apunt de veure la llum, aterraven al BAM amb l'etiqueta de joves promeses de l'indietrónica catalana. El conjunt està format per Víctor i Xavier Paradis i Miquel Serra. L'actuació no va decepcionar pas! 
Al mateix escenari i tot i els petits problemes tècnics que varen tenir, Anímic presentaven el seu esperat Hannibal (BCore Disc / Les Petites Coses, 2013) amb un directe molt potent i electritzant, i amb la col·laboració sorpresa de Raül Refree. El conjunt de Collbató està format per Louise Sansom (veu i percussió), Ferran Palau, Núria Monés, Juanjo Montañés i Miquel Plana.

Un dels plats forts de l'edició d'enguany va ser el concert de Peret a la Plaça Catalunya la nit de divendres. El pare de la rumba catalana va constatar que segueix en plena forma oferint un recital inoblidable que va fer ballar i cantar a tothom que hi havia a la plaça.

Cal felicitar els organitzadors que cada any pugen el llistó. Degut a l'amplia oferta i els escenaris múltiples, sempre queden actuacions per veure... En aquesta ocasió, El Petit de Cal Eril, The Free Fall Band, Sanjosex & Chicuelo entre d'altres... En fi, l'any que ve més i millor!


Per a més informació:
BAM











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...