dilluns, 28 d’octubre del 2013

Connectats pel Blues

Big Mama & Taller de Músics All Stars i  Espen Fjelle & Spoonful of Blues


Text: Clara Manubens
Foto: Víctor Parreño


En la seva tercera nit creant connexions, la Sala Apolo va celebrar dissabte una gran festa del blues per commemorar el 25e aniversari musical de Montse Pratdesaba, més coneguda com a “Big Mama”.

L'emblemàtica sala barcelonina va reunir per primera vegada dalt de l'escenari la cantant catalana i la banda, el Taller de Músics All Stars,  amb  dos convidats de luxe.
Vinguts de Noruega, el primer Espen Fjelle, multiinstrumentista (piano, hammond i guitarra) molt vinculat al col.lectiu Europas Blues Senter (EBS) i figura capital en la difusió d’aquesta música, i els Spoonfull of Blues, originaris de Nottoden, que són considerats la banda de blues més excèntrica i atrevida del país.

Amb un ambient càlid i familiar les primeres notes de Confessing the blues” obrien el concert. Un públic expectant semblava reunir les cares dels amants més fidels del blues de la ciutat. Els teclats d’Espen Fjelle  van fer sonar les primeres melodies d’un repertori que s’anunciava especial amb  ritmes i sons del blues més pur. Amb temes com “Strut” o “Doodlin”  es va guanyar el públic demostrant perquè és un dels músics més reputats dels seu país.

Una exultant i enèrgica Big Mama anava posant la veu amb el seu timbre greu i esquinçat. I es que veure aquesta artista de St. Quirze interpretant temes de blues amb una veu que sembla sortida de la vora del Mississipi, fa que qualsevol oblidi els seus orígens catalans. Big Mama viu i interpreta el blues amb cada part del seu cos, contagiant un ritme i energia increïbles.
Entranyable i tendre amb el seu públic, anava  presentant els temes i músics que desfilaven per l’escenari: Riqui Sabatés (guitarra), Xavier Maureta (bateria), Alejandro Di Constanzo (piano), etc. Amb moltes ganes de fer ballar tothom i desvetllant que  la cançó evocava “un desig de futur” va anunciar l’arribada d’un gran clàssic de Stevie Wonder “I wish”. 
Un altre dels grans moments de la nit va arribar de la mà dels excèntrics Jostein Forsberg (veu, harmònica i guitarra) i Morten Omlid (guitarra i cors) dels Spoonful of Blues, que compartint escenari amb la resta de convidats van fer de “Tore Down” un espectacle de ritme trepidant. Duo de veus, solos de guitarra i harmònica i un so desbordant.

Els encarregats de donar la nota més baixa, per una banda Isaac Coll de la banda del Taller  i l’altre Tony Caddle, dels Spoonful, van protagonitzar en diverses ocasions grans moments de diàleg instrumentals.
Amb temes de la discografia de la banda noruega com “Delta Porch”, “Back on the road” i “We were rocking” es van viure els moments del blues més gamberro i rockero de la nit. Temes clàssics del gènere com “Jesus just left Chicago”, “Four Roses” o “The train of change” van reunir totes les estrelles a dalt de l’escenari per anar posant fi a un concert de gran intensitat. L'últim bis, "All by myself" va fer aixecar de la cadira tots els convidats.

Un concert inèdit i un espectacle de sons i connexions. Pura sinergia.

El proper dimecres 30 d'octubre, Om Tara Project & Supratik Sengupta agafen el relleu.

Per a més informació:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...