dimecres, 26 de novembre del 2014

The Gramophone Allstars Big Band










The Gramophone Allstars publica el seu quart disc, Jazzmaica (Bankrobber, 2014), on busca el punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans. El grup, ampliat ara fins al format de big band, explora i reescriu el camí recorregut dècades enrere pels músics de l'illa caribenya en descobrir per les emissores nord-americanes els hits del soul, el funk o el rhythm & blues.

Aquestes són ara les matèries primes del projecte Jazzmaica: temes clàssics de Stevie WonderSam Cooke o Ray Charles al costat d'altres referents potser menys reivindicats com The WinstonsJackson Sisters o Smokey Robinson. Els seus temes prenen una nova dimensió gràcies als sorprenents arranjaments, en clau jamaicana i amb la potència d'una big band. Tot un repte musical que, amb quinze músics sonant alhora, eleva a la màxima potència l'energia i l'explosivitat d'unes cançons que van néixer amb l'objectiu de fer ballar.

Jazzmaica representa l'aposta més ambiciosa en la trajectòria de The Gramophone Allstars. Una personalitat musical que ja s'ha plasmat en els discos Just delightin (Silver Bullets, 2008), Simbiosi (Liquidator, 2010) i Levitant a la deriva (Liquidator, 2011). Sis anys de treball intens que els ha dut a tocar al principal festival europeu de l'escena jamaicana, el Rototom Sunsplash, a fer de backing band del reconegutMr. T-Bone o a penjar un sold-out en la presentació del darrer disc a l'Auditori de Barcelona.

La banda, sota la direcció musical de Genís Bou, compta en el seu line-up amb alguns dels joves talents més sol·licitats de l'escena jazzística catalana com Judit Neddermann Lluc CasaresVic Moliner o Adrià Plana. Bankrobber.

Fitxa artística:
Judit Neddermann: veu
Genís Bou: saxo tenor, saxo alt i flauta
Lluc Casares: saxo alt i soprano
Pau Vidal: saxo tenor i flauta
Pere Miró: saxo tenor i baríton
Pep Garau: trompeta i flugel
Andrés Tosti: trompeta i flugel
Pep Tarradas: trompeta i flugel
Albert Costa: trombó
Sidru Palmada: trombó
Adrià Plana: guitarra
Eloi Escudé: piano i teclats
Vic Moliner: baix i contrabaix
Jordi Rodríguez: percussió
Aleix Bou: bateria

Arranjaments i direcció musical: Genís Bou 

Per a més informació:
www.thegramophoneallstars.com
www.festivalconnexions.com
www.bankrobber.net






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...