dimarts, 10 de març del 2015

Hidrogenesse

Roma, Barcelona. Curtcircuit 2015!


Text: Marina Tomàs
Foto: Víctor Parreño


Divendres passat Hidrogenesse va presentar Roma, el seu cinquè disc, dins del  marc del festival Curtcircuit, a La [2] d’una sala Apolo pleníssima de gent amb moltes ganes de ballar i passar-ho bé.

Durant el concert el grup va interpretar totes les noves cançons començant per "Bienvenidos al siglo XIX"  i acabant amb  "Aquí y ahora", i també èxits anteriors com "Disfraz de tigre", molt celebrada per un públic còmplice i també, segurament, molt fidel.
Però aquest duo barceloní pot desconcertar quan se’ls escolta per primera vegada. Hi ha en la seva música i en la posada en escena del seu espectacle una mirada retro i sentimental que, d’altra banda, resulta coherent amb la lírica de les seves cançons.  El temps i la subsistència són els seus temes principals; Roma evoca un passat recent i invoca als seus herois mitjançant sintetitzadors dels anys vuitanta i melodies  que recorden antics aparells electrònics o videojocs.

Per sort, de vegades és inevitable considerar als grans homes de la  humanitat en general -i als artistes i intel·lectuals en particular- una colla de sonats per sobreviure amb alegria, i poder dir que sí  a l’encant de lo incomprensible. Per Genís Segarra (instruments) Carlos Ballester (veu) el que fa que valgui la pena fer una cançó és trobar la manera de fer-la. L’absurd, l’humor i el joc condueixen a la raó de ser d’això tan fràgil, per innecessari, com pot semblar una cançó però que, en realitat, sovint és transcendental, poderós o imprescindible com una manifestació. 

Per a més informació:











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...