diumenge, 19 de maig del 2013

12M15M Segon Aniversari









El passat diumenge 12 de maig hi va haver a Barcelona una marxa pacífica per commemorar el segon aniversari del moviment 15M, conegut internacionalment com "els indignats".

Sota el lema "Aturem el genocidi financer, junts podem" milers de persones van recórrer el centre de Barcelona, en una manifestació que tot i ser massiva no va tenir el mateix seguiment que en anys anteriors. Els diferents col·lectius que participaven en la protesta es van distribuir en quatre columnes vingudes de diferents barris de la ciutat que es van concentrar als voltants de Plaça Catalunya per iniciar un recorregut conjuntament fins a l'Arc del Triomf i que va culminar amb l'ocupació d'un edifici deshabitat de titularitat municipal al carrer Sant Pere Més Baix. 

Durant aquest període s'han aconseguit moltes coses malgrat que la crisis econòmica que pateix el país no s'ha aturat. Organitzacions com els Iai@flautes o la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) han mantingut viu l'esperit del moviment i és la seva lluita contra els desnonaments i per la dació en pagament la que defineix millor el sentit d'aquest col·lectiu en l'actualitat.

Per a més informació:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...