dilluns, 14 de març del 2016

Let's: Toundra + Böira





Toundra


Banda de rock formada a Madrid en 2007 que va publicar tres discos - I (2008), II (2010) i III (2012) - que li van servir per convertr-se en la banda independent més important d'Espanya gràcies als seus concerts amb entrades esgotades a Madrid, Barcelona o La Corunya, i la seva presència en tots els festvals més rellevants, com a Primavera Sound, FIB, Dcode, Cruilla o Resurrecton.

Paral·lelament, Toundra s'ha anat convertnt en un dels grups emergents més interessants d'Europa, com demostren les seves dos gires contnentals de 2014 i el fitxatge pel segell alemany Century Media, amb el qual han editat el seu disc més recent, IV (gener de 2015), que va aconseguir un històric #2 en les llistes oficials de vendes a Espanya, i que la banda ha presentat és més de 70 concerts en 11 països durant 2015, incloent els principals festvals europeus. Recentment nomenats millor disc de l'any en Mondosonoro.









Böira


Un projecte que neix a finals de 2012 amb la voluntat de buscar una sonoritat entre el rock instrumental i les atmosferes de les bandes sonores.

L'eclectcisme és un concepte que defineix a Böira, tant en els gustos i l'herència de cada membre, com en les diferentes cançons del seu primer disc Si de la runa naixés. Compost entre 2013 i 2014, el disc va veure la llum al juliol de 2015 de forma autoeditada de la mà de Bloq Estudi, que dirigeix un dels guitarres de Böira, Aleix Archs. Els membres del grup provenen del metall i del hardcore i el projecte que han creat en comú, recull aquesta herència i va més enllà.

Si de la runa naixés són 40 minuts instrumentals sense pausa. Arrenca amb “El que escolten els arbres”, que s'enllaça amb la següent cançó, “Glasgow”, una peça dedicada a la ciutat escocesa que evoca els carrers devastats nocturns, però també és un homenatge a la seva ebullició musical. “Volcano” simbolitza l'arribada a un cim, perquè es converteix en un punt d'infexió, tant per l'estl com pel seu caràcter més agressiu. Els dos últms temes, “Allau” i “Refugi”, són de llarga durada i tenen evolucions diferents, però amb un alt component d'emotvitat que culminen amb una explosió final. Let's Festival

Per a més informació:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...