dimecres, 2 de març del 2016

Nueva Vulcano + Las Ruinas

Nueva Vulcano




Las Ruinas





Nit de rock, runes i volcans


Text: Marina Tomàs
Foto: Víctor Parreño


Nueva Vulcano és una banda de rock amb deu anys de trajectòria. Ben valorada en el circuit underground espanyol des del seu naixement és a partir del seu tercer disc, Peces de Colores (BCore 2009), quan aquest reconeixament trascendeix a cercles més amplis.
Després de sis anys de silenci discogràfic, fa uns mesos publicava Novelería (BCore, 2015)  i ara, el 18 de febrer passat , dins del cicle de concerts del festival Curtcircuit presentaven oficialment nou EP, titulat Nombres y apellidos  (La Castanya, 2016), i anunciaven gira de deu dies per tota la península. Però no van venir sols; apadrinaven a Las Ruinas, grup ja gairebé veterà de l'escena independent barcelonina, en una sala Apolo convulsa i totalment entregada.

La proposta del festival va bascular pel repertori d'ambdues bandes amb especial atenció al rerefons de les noves cançons i a la potent posada en escena de tots dos grups. 
Las Ruinas presentaven nou LP, Siesta Mayor (El Genio Equivocado, 2015),  dotze cançons immediates, casi infantils  (com les caràtules de colors vius de tots els sus discos) que van fer bibrar a més d'un a la sala, des de Fruta de temporada,  Vida pequeña o Gabriel y Vencerás  - grup homònim que era allà i a qui el trio va dedicar-, fins a  Ramon y Cajal  o Cerveza Beer  i altres hits de discos anteriors que, si d'entrada poden desconcertar algú, definitivament no enganyen, sinó que diuen la veritat de les mentides.
Amb els seus nous treballs, Nueva Vulcano va demostrar que també es pot madurar des del silenci i trencar-lo després. La particularitat del seu so és abrumadora. D'intensitat punk, tribal i urbana, busca recer, un sostre per compartir i ho aconsegueix. Lletres úniques que penetren en el public fent-lo saltar, com amb Dulce y ÁcidaTe debo un Baile o Hemos Hecho Cosas, o amb les dues noves cançons de Nombres y apellidos EP, Mike Woodward, sentit homenatge a un amic desaparegut,  i El despertador. També  tot rock, però potser més delicat.

En fi, una llarga, accelerada i sorollosa nit.

Las Ruinas: Eduardo Chirinos (veu i guitarra), Jaime Bertrán (baix i veus) i Toni López (bateria)


Nueva Vulcano: Artur Estrada (veu i guitarra), Albert Guàrdia (bateria), Wences Aparicio (Baix i veus), Marc Clos (percusions, teclat i bibràfon)

Per a més informació:
nuevavulcano.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...