diumenge, 18 de maig del 2014

Crystal Fighters

Crystal Fighters






Is Tropical



Crystal Fighters al Sant Jordi Club dins el 25 Guitar Festival BCN amb la gira de presentació del seu segon disc Cave Rave, produït a L.A. per Justin Meldal-Johnsen (BeckAirM-83 i Paramore). Els Is Tropical, teloners de luxe.

Un tsunami, el d'aquests londinencs (amb arrels navarreses alguns dels seus components), que va començar a despuntar fa quatre anys. Eren llavors la típica banda emergent del moment (del trimestre), però van saber progressar de pressa i pujar a l'onada més alta.
Primer, el 2010, amb els singles "Xtatic Truth" i "I Love London", que van provocar un big bang a la blogosfera. Una música sui generis , que al principi va costar definir. Lo-fi tropical electro, electro-folk, folktrònica? 
S'han acabat acceptant les tres opcions i alguna més. Les seves cançons remetien al house eivissenc, es fregaven amb el drum'n'bass i embogien amb la txalaparta , una percussió tradicional basca que incrustaven en la seva pluja de ritmes.
Després d'aquests dos singles van publicar el seu disc debut Star Of Love, i la bola de neu va travessar fronteres. Quan a la primavera de 2013 va sortir el segon LP,  Cave Rave, van doblar i triplicar els seus aforaments anteriors i amb els seus nous temes, més a prop del pop electrònic amb accent festiu i menys tribals, van aconseguir al moment l'estatus d'himnes generacionals ("Wave""LA Calling""You & I", etc). 
Us recordem que en aquests vuit concerts que ens esperen a la cantonada Crystal Fighters comptaran amb uns teloners ben especials, Is Tropical, trio anglès d'electro-pop ballable (però amb un punt inquietant, estil Klaxons) que es va formar el 2009 . El seu LP de debut va arribar al juny de 2011, Native To. Després passar-se la major part d'aquest any i el següent girant (Europa, Amèrica - als Estats Units també amb Crystal Fighters - , Japó i l'Extrem Orient), al gener de 2013 van publicar l'EP Flags, amb l'accent electrònic més marcat, i al maig passat va caure el seu segon llarga durada, I'm Leaving, en el qual van afegir més profunditat, varietat al seu so. Houston Party

Crystal Fighters són: Sebastian Pringle (veu i guitarra), Gilbert Vierich (guitarra, sintetitzadors, txalaparta i percussió), Graham Dickson (guitarra i txalaparta), Eleanor Fletcher (veu), Nila Raja (veu), Andrea Marongui (bateria).

La banda britànica tornaran a Catalunya el proper 8 d'agost a l'Espai Port de St. Feliu de Guíxols.

Per a més informació:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...