diumenge, 11 de maig del 2014

Joan Colomo - La Fília i la Fòbia

Joan Colomo




Germà Aire

Presentació a la sala Apolo de La Fília i la Fòbia, l'últim i genial treball de Joan Colomo, acompanyats per Germà Aire.

Aquí no hi ha mitges tintes ni grisos, no hi ha lloc per tebieses: només amor i dolor, amics i enemics, la fi del món i l'alegria de viure. La filia i la fòbia no accepta el ying i el yang: és el tot o res. Joan Colomo, el Rossinyol del Montseny, posa dotze cançons rodones i nutritives com ous, com la que obre el disc amb alegria, li dóna nom i resumeix la lliçó: «Nens i nenes, si us plau feu-me cas / de la Filià a la fòbia hi ha un pas / potser tot comença a tenir sentit / tu i jo amagats a dintre del teu llit. »

El sentit és l'amor, l'aixopluc del «tu i jo eternament» de la malenconiosa "Cançó d'Amor Nº 2". L'humor també és un antídot antienvelliment, com en el primer vers d'aquesta perla senzilla -veu i guitarra- i tendra que és "Tus pies"«Todavía no me sale barba / pero ya me estoy quedando calvo», que té el seu ressò en el «he passat molts bons moments / i ara em cauen les dents» de l'emocionant "Els amics". I sinó sempre ens quedarà el nihilisme, que campa al seu aire a la enrabiada "Una bala perduda" i en "Reses sociales", un cop de puny sònic de primera magnitud, un himne per donar bots.

En aquest disc trobareu slide guitars, sintetitzadors, crits i murmuris, distorsió tallant i sonant, bases electròniques, cors al·lucinats i milers de teclats marca de la casa, tot al servei d'uns temes cada vegada millor construïts: Joan ha trobat el moll de l'art de fer cançons i allà ha fet arrels. El fruit d'aquesta temporada es diu La Fília i la Fòbia: un disc per prendre partit. BCore

Per a més informació:
www.joancolomo.com
bcoredisc.com
www.sala-apolo.com





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...