dijous, 3 de juliol del 2014

Soweto (Tribute to Skatalites)







Aprofitant el recent 50è aniversari dels jamaicans The Skatalites, els catalans Soweto proposen un tribut a mode de celebració. Compleixen 15 anys com a banda i volen retre homenatge a un dels seus grups de capçalera i ahora reunir a tots aquells amics músics amb qui han compartit escenaris i devoció per la veterana formació de Jamaica. Sota el nom de “Soweto and Friends”, figures emergents i consagrades dins del món de la música negra actual a Catalunya faran pinya sobre l’escenari del Marula Cafè per revisar gairebé com en una immensa jam session un repertori al més pur estil Skatalites.
Soweto neix a la Vila de Gràcia (Barcelona) el 1998 sota les influències de la música afromamericana dels 50, 60 i 70 i, en especial, la manufacturada a Jamaica amb totes les seves variacions, com el jazz, blues, soul, funk o el rythm’n’blues. Música que ha practicat alguns grups referencials com The Maytals, The Gaylads, Soul Brothers, Carlos Malcom, Laurel Aitken, Prince Buster, The Pioneers o The Skatalites. Tot i un patir principis complicats amb alguns canvis en la formació, els graciencs comencen a estabilitzar-se amb la publicació del seu primer disc “You Give Me Fever” (2008) i a erigir-se com el que són en l’actualitat: un dels grups emblema de l’escena nacional de la música jamaica amb dos treballs discogràfics publicats i centenars de concerts a les espatlles.
FormacióOriol Rovira (veu), Ahmed Boukarrouh (guitarra), Eric Kopetz (contrabaix), Marc Hernando(teclats), Ruben Carmona (bateria), Alvar Monfort (trompeta), Roger “Espa” (saxo tenor), Joan Alvado(trombó)
Per a més informació:
www.soweto.es
www.curtcircuit.com
www.marulacafe.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...