dilluns, 21 de juliol del 2014

TAR Warm up Party amb Jimmy Cliff










Han passat més de 50 anys des que Jimmy Cliff va trepitjar per primer cop un estudi de gravació. Darrere seu queden més de 40 anys des de The Harder They Come, més de 25 milions de discos venuts, un Grammy al millor àlbum reggae per Rebirth, la Jamaican Order of Merit i un lloc destacat al Rock&Roll Hall of Fame. El seu llegat es, sens dubte, una de les principals influències en la cultura global, com a veu del poder i la consciència social.
Com a un dels més grans ambaixadors del reggae, Jimmy Cliff ha apropat Jamaica a tots els racons del planeta amb la seva música. Els seus primers èxits arribaven amb temes com “Hurricane Hattie” (1964) o “Wonderful World, Beautiful People” (1969), però no va ser fins a 1972 quan, de la mà de la pel·lícula i l’àlbum The Harder They Come, la seva carrera impactava a Jamaica, a la qual cosa va seguir l’èxit més enllà de les seves fronteres. A la banda sonora hi trobem cançons destacades com “You Can Get It If You Really Want”, “The Harder They Come”  “Many Rivers to Cross”, que obren la porta del reggae a un so universal.
Una llarga trajectòria, ferma i carregada d’èxits, és el que representa aquesta llegenda del reggae. Entre les seves nombroses col·laboracions podem destacar les que ha fet amb artistes com The Rolling StonesElvis Costello Annie Lennox, a més de molts altres que han fet versions d’alguns dels seus temes, com Bruce Springsteen l’any 1980, qui va popularitzar de nou “Trapped”Bob Dylan ja deia del seu “Vietnam” que era la millor cançó protesta que s’havia escrit mai. Anys després era el mateix Cliff qui tornava a les llistes d’èxits amb la seva versió de Johnny Nash de “I Can See Clearly Now”.
El 2012 va ser l’any del seu nou llançament, després de set anys sense novetats discogràfiques. De la mà de Tim Armstrong, frontman de RancidJimmy Cliff donava vida a Rebirth, l’àlbum amb el qual va guanyar un Grammy i amb què recuperava aquell so dels seixanta i els setanta que ha fet tant per a la música reggae. La seva tornada a Barcelona és, clarament, una de les millors notícies de l’any.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...